У придбанні Opel зацікавлені вже більше 6 інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У придбанні Opel зацікавлені вже більше 6 інвесторів

383
Долею кризового німецького автоконцерну Opel цікавляться усе більше потенційних інвесторів. Голова материнського концерну Opel – General Motors вимагає від уряду США ще 5 мільярдів доларів.
Уже більше 6 потенційних інвесторів цікавляться долею кризового німецького автоконцерну Opel. Як повідомляє журнал Spiegel-Online, про це заявив 17 квітня голова материнського концерну Opel – General Motors – Фріц Хендерсон. За його словами, ці інвестори в цей час конфіденційно вивчають бухгалтерські книги Opel.
За заявою Хендерсона, кілька інвесторів зацікавилися і долею неплатоспроможної дочки GM – Saab. Як повідомляє британська газета Financial Times, GM навіть готовий розлучитися з Saab безоплатно.
Opel прагне максимально відділитися від GM і в цей час шукає інвесторів для створення власної європейської акціонерної компанії, де в GM буде лише міноритарна участь. Федеральний канцлер Ангела Меркель (Angela Merkel) уже обіцяла підтримати інвестора державними гарантіями. У той же час представник ХДС Меркель, на відміну від партнера по "великій коаліції" СДПН, виступає проти участі держави в Opel.
Як повідомляє видання Focus-Online з посиланням на американський автомобільний журнал Automotive News, італійський автоконцерн Fiat запропонував Opel злиття. Згідно з журналом, розглядається можливість тісного співробітництва між Fiat і дочками GM у Європі та Латинській Америці.
Focus-Online, однак, відзначає, що дані переговори перебувають ще на дуже ранній стадії. Відповідне повідомлення відмовилися коментувати представники і GM, і Fiat.
Тим часом голова GM заявив, що його автоконцерн терміново потребує додаткової державної допомоги. Він повідомив, що його підприємству необхідно ще 5 мільярдів доларів.
Адміністрація США ультимативно зажадала від GM представити остаточний план оздоровлення концерну до кінця травня. Дотепер GM одержав від держави 13,4 мільярди доларів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас