У Німеччині запущено процес націоналізації іпотечного банку Hypo Real Estate — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині запущено процес націоналізації іпотечного банку Hypo Real Estate

Казна та Політика
164
У п'ятницю уряд Німеччини запустив процес націоналізації проблемного іпотечного банку Hypo Real Estate. Він має намір скупити всі 100% акцій банку за "привабливою ціною", повідомляє AFP.
Німецький фонд стабілізації фінансових ринків заявив, що буде викуповувати акції HRE по 1,39 євро за штуку. Це на 16% вище від ринкової ціни і на 10% вище, ніж допускається німецьким законодавством.
В акціонерів кредитної компанії є час до 4 травня щоб прийняти пропозицію. Загальні витрати німецької скарбниці на придбання банку складуть 290 млн. євро.
Тим часом, запропонована ціна не задовольняє одного з основних акціонерів HRE американського інвестора Крістофера Флауерса - дотепер він наполягав на ціні 3 євро за акцію. У його розпорядженні зараз перебуває близько 24% акцій банку. Він заявив, що розгляне пропозицію уряду Німеччини, але віддав перевагу б залишитися акціонером.
Згідно із правилами, уведеними в дію в цьому місяці, уряд має право експропріювати акції компаній, що зазнають нещастя, заплативши власникам установлений мінімум.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас