Доведено: Підвищення по службі загрожує вашій психіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доведено: Підвищення по службі загрожує вашій психіці

635
Дослідники з університету Уоріка опитали більше тисячі службовців, що одержали за останні п'ять років підвищення до посади менеджера середньої або вищої ланки. Вони виявили, що психічний стан "кар'єристів" погіршився в середньому на 10%, тоді як профілактичні візити до лікаря скорочувалися на 20%, до одного-двох разів на рік. На їхню думку, ситуація може ускладнюватися тим, що люди, що одержали підвищення, не знаходять часу для візитів до лікарів.
Учені вважають, що чим більша відповідальність, тим частіше працівник піддається стресу, занепокоєнню і навіть депресії. Раніше вважалося, що чим вища займана посада, тим кращий стан здоров'я - як фізичного, так і психічного. І хоча вчені не знайшли прямого зв'язку між фізичним здоров'ям і просуванням по службі, вони заявляють, що на моральний стан підвищення впливає негативно.
"Просування вгору по службових сходах - це не завжди добре. Як показує наше дослідження, під час службового зростання психіка людей, що займають керівні посади, змінюється в гірший бік. Цим працівникам потрібна більша підтримка та адекватна підготовка до більшої відповідальності", - відзначив Кріс Бойс, один з авторів роботи.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас