Місія МВФ буде рекомендувати раді директорів Фонду виділити Україні транш у розмірі 2,8 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ буде рекомендувати раді директорів Фонду виділити Україні транш у розмірі 2,8 млрд дол.

Казна та Політика
2055
Місія Міжнародного валютного фонду буде рекомендувати раді директорів МВФ виділити для України транш у розмірі близько 2,8 млрд дол.
Про це заявила глава місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіоглу, передає кореспондент РБК-Україна.
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила, що половина другого траншу кредиту МВФ "піде в бюджет України".
Раніше Тимошенко заявила, що розраховує сьогодні досягти остаточної домовленості з місією МВФ про новий текст меморандуму про співробітництво. "Ми сьогодні можемо вийти на фінальну стадію обговорення нашого документа – меморандуму. Під час зустрічі ми можемо обговорити нез'ясовані питання і прийти до спільного бачення, як буде виглядати меморандум", - сказала Тимошенко.
У свою чергу Дж.Пазарбазіолу відзначила, що місія провела в Києві "дуже конструктивну дискусію". "Ми зараз переживаємо складні часи. Дуже важливо забезпечити розробку такої програми, яка б допомогла України в цей час", - сказала вона.
Варто відзначити, що Дж.Пазарбазіолу раніше високо оцінювала дії української влади, спрямовані на поновлення співробітництва з Фондом. Більше того, учора вона не виключила збільшення кредиту для України з можливістю його часткового використання для покриття дефіциту державного бюджету. Відповідну пропозицію Дж.Пазарбазіоглу має намір представити керівництву МВФ під час доповіді за підсумками роботи місії в Україні.
Нагадаємо, МВФ у листопаді 2008 р. схвалив виділення Україні стабілізаційного кредиту обсягом 16,4 млрд дол. для допомоги економіці країни в умовах світової кризи і надав Києву перший транш у розмірі 4,5 млрд дол. Пізніше МВФ відклав надання чергового траншу, пояснюючи це неналежним виконанням Україною погоджених раніше стабілізаційних заходів і відсутністю в української влади погодженого підходу до подолання кризи. Однак 8 квітня ц.р. місія Фонду повернулася в Україну.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас