У Європі стартує перше реаліті-шоу про кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі стартує перше реаліті-шоу про кризу

542
В "Комусь настав час іти" (Someone´s Gotta Go) не буде вигаданих компаній і завдань, які треба виконувати на очах у глядачів, як це було в "Корпорації" або в "Голоді". Тут усе буде по-справжньому: у кожній серії - реальна фірма, що намагається вижити в кризу.
За задумом творців, для реаліті-шоу будуть братися маленькі компанії, чисельністю до 20-ти людей, що переживають нелегкі часи через кризу, пише Reuters. За невеликі гроші власник компанії надасть підлеглим право вирішити (перед камерами), кому потрібно скоротити зарплату, кого позбавити бонусу, а кого звільнити. Нова серія - нова компанія.
Чим скандальніше, тим краще
Ідея належить голландській телевізійно-продюсерській компанії Endemol, авторові популярного у свій час "Великого Брата". Незабаром шоу буде робитися й у США: як пише The Washington Post, права на "Комусь настав час іти" купила Fox Television.
Любителі підглядати за чужим життям щоразу будуть свідками непростої розмови, по суті внутрішнього конфлікту колективу: у відборі кандидата на звільнення будуть брати участь всі, зокрема й потенційний скорочений. При цьому співробітники одержать доступ до всіх внутрішніх документів компанії: бюджету, HR-плану, фінансового плану. Все це повинно допомогти їм вирахувати найменш ефективного співробітника. Чим скандальніше буде відбуватися звільнення, тим більше в реаліті-шоу буде зростати рейтинг.
Насправді це шоу про здійснення бажань
Глава департаменту реаліті-шоу Fox Television Марк Дарнелл вважає, що це шоу буде дуже популярним серед американців. На його думку, воно про ...здійснення бажань. "Тому що всі ми хоч раз були свідками того, як ледар і посіпака А знову втримався за своє місце, тоді як бідний роботяга Б був скорочений, - говорить Дарнелл. - І кожний з нас мріяв опинитися на місці того, хто приймає рішення, щоб відновити справедливість".
Чи зможе привселюдно звільнений продовжити свою кар'єру
Поки незрозуміло, чи не порушує таке реаліті-шоу права людини і чи не суперечить конституції США - юридично воно не оцінювалося, Fox Television відмовляється коментувати це питання.
Однак якщо все те, що відбувається на екрані, буде стосуватися реальних людей, їхнього реального робочого досвіду і їхньої кар'єри, може вийти так, що глядачі довідаються про людину величезну кількість особистої інформації, що може перешкодити їй влаштуватися на нове місце після публічного звільнення.
Перше реаліті-шоу про кризу
Концепція "Комусь настав час іти" разюче відрізняється від політики розважальних каналів, якої вони дотримуються під час кризи: показувати все що завгодно, тільки не чіпати економічні події. "Комусь настав час іти" - гостро своєчасне шоу, популярність якому зможе забезпечити лише нестабільний час, коли кожний з нас у будь-який момент може опинитися на місці головного героя.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас