В Японії виросла довіра споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії виросла довіра споживачів

Казна та Політика
213
Довіра споживачів у країні сонця, що сходить, в березні поточного року піднялася до позначки п'ятирічної давнини, що свідчить про початок спадання рецесії в державі. Про це пише агентство Bloomberg.
Індекс довіри японських споживачів піднявся з лютневої позначки 26,7% до 28,9% у березні. У грудні даний показник досягав мінімального значення з 1982 року (26,2%).
Прем'єр-міністр Японії Таро Асо минулого тижня оприлюднив план підтримки національної економіки, який містить у собі заходи щодо збереження наявних робочих місць і створення нових.
Довіра японських бізнесменів до національної економіки в березні виросла до рівня 8- місячної давнини, після того як уряд увів знижки на користування платними автострадами.
"Споживча довіра, імовірно, продовжить рости, оскільки новий антикризовий пакет у сукупності з раніше вжитими заходами, допомагає підтримати економіку… Рівень безробіття і доходів, як і раніше, змушує бажати кращого, тому поки ще не слід робити занадто оптимістичних прогнозів на майбутнє економіки", - відзначив в інтерв'ю агентству старший аналітик компанії Calyon Securities Сузуму Като.
Нагадаємо, за підсумками останніх трьох місяців 2008 року, японська економіка скоротилася на 12,7%, що стало найгіршим показником з 1974 року. У січні 2009 року експорт країни впав на рекордні 45,7%. Це дало привід аналітикам говорити, що ситуація в економіці не покращиться, принаймні, до закінчення першого кварталу 2009 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас