Тимошенко заплатила всі борги Нафтогазу з податків за 3 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко заплатила всі борги Нафтогазу з податків за 3 місяці

Енергетика
318
Кабінет Міністрів України прийняв рішення виділити НАК "Нафтогаз України" з державного бюджету суму, рівну розміру податкових боргів компанії за четвертий квартал 2008 року, як компенсації різниці в цінах на закупівлю та реалізацію газу.
Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив виконувач обов'язків міністра фінансів України Ігор Уманський, коментуючи рішення Кабміну про збалансування бюджету "Нафтогазу", прийняте на засіданні 15 квітня.
При цьому він не назвав цю суму податкового боргу НАК.
Уманський відзначив, що в грудні при підготовці законопроекту про держбюджет на 2009 рік Мінфін сподівався, що податкові зобов'язання, зокрема по ренті і ПДВ за 4-й квартал, НАК "Нафтогаз України" оплатить в 2008 році, і тому сума боргу не була включена в дохідну частину держбюджету.
"Цей ресурс, який повинен НАК заплатити в держбюджет, у доходах не врахований. Саме по цьому ресурсу ми пропонуємо, по суті справи, зробити кліринг. НАК цю суму платить у бюджет, а з бюджету цей же ресурс повертається "Нафтогазу" як компенсації цін", - відзначив Уманський.
Як повідомляв УНІАН, 14 квітня Кабмін з метою збалансування бюджету НАК "Нафтогаз України" увів двопроцентну надбавку до тарифів на природний газ для промислових підприємств.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас