Ціну на світло піднімуть у червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціну на світло піднімуть у червні

Енергетика
1169
Національна комісія регулювання електроенергетики планує із червня підвищити ціну на електроенергію для громадян, які споживають більше 600 квт-година на місяць, в 3,1 рази до близько 75,5-76 копійок/ квт-година.
Про це на прес-конференції повідомив голова НКРЕ Валерій Кальченко.
За його словами, підвищення не буде стосуватися домогосподарств, які споживають більше 600 квт-година на місяць і при цьому використовують електроенергію для опалення і мають електроплити, для багатодітних сімей, сімей із прийомними дітьми та будинків сімейного типу, а також для негазифікованих будинків.
"Це підвищення не торкнеться незахищених верств населення, але й навіть середнього класу. Це той відсоток, який може собі дозволити не заощаджувати на електроенергії", - сказав Кальченко.
Він додав, що підвищення тарифів на електроенергію дозволить додатково одержати 200-300 мільйонів гривень на рік.
Кальченко також повідомив, що та категорія, для якої підвищується ціна на газ, становить близько 1% від усіх споживачів (близько 350 тисяч домогосподарств).
Як повідомлялося раніше, 14 квітня Кабінет міністрів рекомендував НКРЕ підвищити ціну на електроенергію для населення, що споживає щомісяця більше 600 квт-годин в 3,5 рази.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас