Україні пропонують підвищити пенсійний вік та відрахування у ПФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні пропонують підвищити пенсійний вік та відрахування у ПФ

Казна та Політика
1367
Організація Об'єднаних Націй рекомендує українській владі підвищити вік виходу на пенсію громадян і збільшити відрахування в Пенсійний фонд приватними підприємцями.
Як передає кореспондент УНІАН, про це мова йде в презентованих сьогодні в Києві “Рекомендаціях щодо економічних та інституціональних реформ – 2009”, підготовлених аналітично-дорадчим центром “Блакитної стрічки” у рамках проекту Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні.
Зокрема, у розділі документа, присвяченому реформі пенсійної системи, міжнародні експерти рекомендують Україні, серед іншого, поступово підвищити визначений пенсійний вік і зрівняти пенсійний вік жінок і чоловіків.
У той же час автори рекомендацій вважають за доцільне, щоб влада сприяла можливості добровільної відстрочки пенсійного віку з метою збільшення пенсійних виплат, і продовжила період здійснення внесків, необхідний для одержання повної пенсії.
Також експерти вважають невідкладною рекомендацію щодо підвищення розмірів відрахувань у Пенсійний фонд для приватних підприємців.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас