Аналітик: Рекапіталізація проблемних банків допоможе зупинити відтік ресурсів з банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Рекапіталізація проблемних банків допоможе зупинити відтік ресурсів з банківської системи

Казна та Політика
722
Рекапіталізація проблемних банків допоможе зупинити відтік ресурсів з банківської системи. Таку думку РБК-Україна висловив начальник відділу аналізу фінансових ринків ING Банку Олександр Печеріцин.
"Потрібно активізувати цей процес. Є державна програма рекапіталізації, крім того, раніше про свій намір взяти участь у цьому заявляли Світовий банк і Європейський банк реконструкції та розвитку. Державі необхідно створити відповідні регулятивні умови і швидше почати державну рекапіталізацію. І поки це єдиний фактор, який дозволить зупинити відтік коштів з банківської системи", - сказав він.
У той же час Печеріцин підкреслив, що затягування процесу рекапіталізації впливає на вкладників. "Раніше держава обіцяла, що через тиждень ми складемо список банків, а через місяць почнемо. А потім проходить час і виявляється, що і списку ще немає. Звичайно, усе це впливає не кращим чином", - відзначив він.
У той же час експерт вважає, що стабілізація у вітчизняній банківській системі може настати не раніше осені. "У першу чергу це буде залежати від знаходження банками додаткових ресурсів", - вважає Печеріцин.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас