Ющенко допускає, що економічний спад в Україні досяг дна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко допускає, що економічний спад в Україні досяг дна

Казна та Політика
588
Президент Віктор Ющенко допускає, що економічний спад в Україні досяг дна. Про це він заявив сьогодні в інтерв'ю британському журналу The Economist, повідомляє прес-служба глави держави.
"Незважаючи на те, що перший квартал цього року показує ще досить глибоку тенденцію скорочення обсягів і виробництва, і товарообігу, і торгівлі, і перевезень, але якщо взяти останні півтора місяця, ми маємо позитивну динаміку поновлення ділової активності. Березень місяць відсотків на десять виглядає краще від лютого. Відчуття таке, що ми вже торкнулися дна і що тепер галузева та секторна динаміка буде вже позитивною", - сказав Ющенко.
У той же час, Президент підкреслив, що співробітництво з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, європейськими банками - "це альфа та омега того, що ми називаємо український стабілізаційний план".
"Переконаний, що уряд повинен зробити все необхідне, щоб реалізувати той пакет змін, реформ, який необхідний для поновлення співробітництва України з Міжнародним валютним фондом", - відзначив Ющенко.
Він нагадав, що "претензії, які кілька місяців тому були сформульовані МВФ" до української сторони, стосувалися, зокрема, раціоналізації державного бюджету України на 2009 р. "На даний момент я можу говорити про бюджет, який більш-менш може задовольняти реальний соціальний сектор", - відмітив Президент.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас