У російських компаніях стали менше звільняти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У російських компаніях стали менше звільняти

134
У російських компаніях уповільнюються темпи скорочення персоналу. Про це говориться в дослідженні, проведеному Дослідним центром порталу Superjob.
Згідно з дослідженням, на сьогоднішній день оптимізують видатки за допомогою звільнення персоналу 16% опитаних компаній. Для порівняння, у березні до скорочень вдалися 21% респондентів. Дослідники відзначають, що найчастіше до звільнень вдаються в організаціях із чисельністю персоналу від 500 до 1000 співробітників.
Також зменшилося число компаній, які планують проводити скорочення. Якщо в березні таких було 5%, то на даний момент близько 3%. Частіше від інших про оптимізацію штату замислюються керівники підприємств і організацій, у яких працюють 100-500 співробітників.
Про те, що вони "уже скоротили всіх, кого могли", повідомили представники 11% російських компаній, цей показник не змінився в порівнянні з березнем. З результатів опитування видно, що найбільше скороченням піддалися компанії, де кількість співробітників становить 500-1000 людей.
Знайшлися і такі компанії, які набирають назад звільнений раніше персонал, таких набралось 6%. "У нас уже всіх назад беруть"; "Скорочення не було, але деяких посадили на 2/3 окладу. Через це багато звільнилися самі. Тепер, коли ситуація покращилася, набираємо назад". В основному, повертають співробітників невеликі організації (чисельність персоналу – до 50 людей).
Дослідники відзначають позитивну тенденцію – збільшується число компаній, у яких звільнення не проводяться і не плануються. За місяць таких організацій стало на 6% більше (з 54% до 60%). Без скорочень вдається обходитися компаніям, що мають невеликий штат до 50 людей.
Як повідомлялося, за підсумками лютого число безробітних у Росії збільшилося на 300 тис. людей і досягло 6,4 млн. людей (8,5%).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас