Голова ФРС бачить ознаки уповільнення сильного падіння економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФРС бачить ознаки уповільнення сильного падіння економіки

Казна та Політика
436
Є ознаки, що "сильне падіння" економіки США уповільнюється, що говорить про потенційний "перший крок" уперед у відновленні з найгіршої рецесії за останнє покоління, заявив голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке, текст виступу якого розміщений на сайті американського ЦБ.
Бернанке посилається на останні дані про продажі та будівництво будинків у країні, а також споживчі видатки і реалізацію автомобілів, повідомило агентство Bloomberg.
"Я по суті оптиміст відносно нашої економіки, - сказав він. - Сьогоднішні економічні умови складні, але фундамент нашої економіки сильний, і немає таких проблем, які ми не могли б подолати з розумінням, терпінням і завзятістю".
Дії американського ЦБ спрямовані на досягнення фінансової стабільності, що є необхідною умовою перед тим, як економіка зможе почати відновлення, сказав Бернанке.
Крім того, він відзначив, що "ми не одержимо стабільного відновлення без стабілізації нашої фінансової системи і кредитних ринків", додавши, що "на цьому фронті також є прогрес".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас