Проблемні банки: хроніка подій (13 квітня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (13 квітня)

6546
Газета "Дело" з'ясувала, чи готові банки піти на поступки позичальникові і відстрочити внесення платежу зі страховки заставного майна, у випадку якщо грошей вистачає тільки на виплату кредиту.
"Надра"
У колл-центрі банку до перспективи відстрочити або розбити на частини страховий платіж за заставне майно поставилися негативно. "У першу чергу треба застрахувати. Якщо вибирати, то краще почекати з оплатою кредиту, ніж із платежем зі страхування застави", - повідомили "Делу". Правда, затягувати з виплатою за позикою радять недовго - максимум до 1 травня. Справа в тому, що на прострочену до 1 травня заборгованість не нараховуються пеня і штраф. "Після 1 травня, за нашою інформацією, акція продовжуватися не буде", - сказали в колл-центрі.
"Київ"
У цьому банку менш категорично наполягали на страховому захисті, у випадку якщо нема чим платити за кредитом. Однак прямо про те, що страховка може почекати, також ніхто не ризикнув сказати. Зважаючи на все, зі страховим платежем можна почекати, але тільки після того як клієнт зуміє переконати свого кредитного інспектора, що заплатити його ніяк не виходить. "Треба звернутися до інспектора, який працює безпосередньо з позичальником. У загальних правилах, звичайно, значиться, що договір страхування потрібно продовжувати. Але в кожному випадку є свої відхилення у вирішенні проблем. Наприклад, можна ж договір страхування розірвати та укласти новий. Але в цьому випадку потрібно говорити з інспектором, як вирішити проблему", - порадили в колл-центрі банку "Київ".
Укрпромбанк
"Відстрочок банк ніяких не дає. Ні по страховці, ні по кредиту", - повідомили у фінустанові. Проте спробувати відстрочити оплату страховки все-таки можна. Для цього потрібно написати заяву на ім'я заступника голови правління банку Зінаїди Бєляєвої, віднести в канцелярію і чекати відповіді.
За цей час, щоправда, можуть зняти гроші із кредитного рахунку і погасити ними страховку. Але в Укрпромбанку "Дело" запевнили, що якщо таку заяву подати за тиждень до закінчення терміну дії страхового договору, то у фінустанові встигнуть її розглянути без ризику для кредитного рахунку позичальника. Але, навести приклад успішного розв'язання "страхового" питання в банку не змогли. По-перше, тому що звернень із цього приводу було небагато, а по-друге, тому що нічим вони не закінчилися.
Родовід Банк
У колл-центрі банку питання щодо страховки рекомендували уточнювати в тому відділенні, де оформлювався договір. "Усе вирішується в індивідуальному порядку", - уточнив співробітник.
Західінкомбанк
У цій фінустанові також порадили вирішувати проблему в індивідуальному порядку. "Пишіть лист тимчасовому адміністраторові - усе вирішується тільки з її згоди", - сказали в банку. При цьому запевнили, що навіть якщо на розгляд листа піде багато часу, гроші із кредитного рахунку позичальника на погашення страховки не знімуть.
"БІГ Енергія"
У банку порадили вирішити проблему зі страховим платежем прямо зі страховою компанією. "Яке відношення до страховки маємо ми? Банку важливо, щоб ви погасили кредит, а якщо нема чим платити страховку - ідіть і вирішуйте цю проблему в страховій компанії", - сказали в банку.
Трансбанк
У колл-центрі відповіли, що питання страховки не в їхній компетенції, і відправили з'ясовувати його за місцем оформлення кредиту - в одне з київських відділень. Правда, за номером телефону, який люб'язно надали в колл-центрі, повідомили, що вже тижня два, як банкіри із цього приміщення виїхали.
"Національний Кредит"
"У кредитному договорі прописана обов'язкова щорічна умова страхування, ніхто цієї умови не скасовував. Тобто з юридичної точки зору ніяких пільг немає. Тому потрібно домовлятися на рівні філії, там, де позичальник брав кредит", - пояснили в кредитному департаменті банку. "Кредитники" порадили все-таки спочатку заплатити за позикою, а щодо страховки спробувати домовитися. "Може вийти розбити суму страхового платежу помісячно або поквартально", - припустили вони.
* За депозитними картками з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, по інших картах - 1000 грн. Для зареєстрованих у Державному центрі зайнятості, що одержують допомогу у зв'язку з безробіттям - 1000 грн., при записі в трудовій книжці про звільнення - 500 грн.
** У банкоматах інших банків.
*** Тільки пенсія.
**** На пенсійних картках установлений ліміт - 500 грн. на добу, на депозитних - 1000 грн., банкомати працюють тільки в головному офісі на бул. Л.Українки, 26.
***** Сума виплати відсотків на місяць - 250 грн., видача з каси - 100 грн. на добу.
****** Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Дело"
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас