Мінфін РФ: Росія на першому етапі може залучити на зовнішньому ринку до 5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін РФ: Росія на першому етапі може залучити на зовнішньому ринку до 5 млрд дол.

Казна та Політика
375
Росія може на першому етапі залучити на зовнішньому ринку до $5 млрд, повідомив журналістам директор департаменту міжнародних фінансових відносин, держборгу і держфінактивів Мінфіну Костянтин Вишковський.
"Я не думаю, що на першому етапі можна говорити про суму більше $5 млрд", - сказав він, коментуючи можливу суму зовнішніх запозичень.
К.Вишковський відзначив, що це можуть бути випуски середньострокових паперів - на 3-5 років.
Він додав, що в 2009 році планується провести road show без укладання угоди. Конкретний момент виходу на ринок "буде залежати від ситуації і від розкриття зручного вікна", сказав голова департаменту. За його словами, у цей час завдання полягає в підготовці виходу Росії на зовнішній ринок, тому що країна не займалася зовнішніми запозиченнями з 1998 року. "Не можна відразу вийти з відносно великими обсягами, необхідно ринок готувати, вести роботу з інвесторами, це ази позикової політики", - пояснив К.Вишковський.
"Будемо починати, безумовно, з невеликих обсягів, це не стільки вирішення проблеми дефіциту. Говорити про реальну можливість заміщення обсягу, який береться з резервного фонду, поки не доводиться", - заявив директор департаменту.
Як відзначив К.Вишковський, вихід на зовнішній ринок - це "не стільки одержання об'ємного джерела фінансування дефіциту бюджету, скільки створення адекватних орієнтирів для корпоративних позичальників". Він підкреслив, що вихід держави на зовнішній ринок "може стати важливим елементом допомоги у вирішенні проблем рефінансування корпоративних боргів".
Говорячи про схему виходу на зовнішній ринок, К.Вишковський відзначив, що "можливі варіанти, може бути якась програма з декількох позик, про цю програму ми можемо сказати відразу, що ми протягом року-двох плануємо зробити запозичення на таку-то суму". Він також підкреслив, що може бути доцільний випуск паперів з декількома строками обігу, але не менше 3-5 років.
При цьому чиновник не став коментувати питання прибутковості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас