Зімбабве на рік вивело з обігу свою валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зімбабве на рік вивело з обігу свою валюту

1929
Зімбабвійський долар офіційно виведений з обігу щонайменше на рік, повідомило інформагентство Reuters з посиланням на державну газету Sunday Mail.
За словами міністра економічного планування та розвитку Зімбабве Елтона Мангома, національна валюта не буде використовуватися, оскільки вона "нічим не забезпечена". "У першу чергу ми маємо намір відтворити життєздатну промисловість. Якщо зараз знову ввести в оборот місцеву валюту, вона втратить свою вартість у лічені тижні", - заявив міністр.
Намагаючись побороти найвищу інфляцію, уряд Зімбабве в січні дозволив здійснювати розрахунки іноземними валютами, у число яких увійшли ботсванійська пула, південноафриканський ранд, долар США, євро і британський фунт, нагадує агентство AFP. У результаті зімбабвійський долар моментально зник з обігу.
Як повідомлялося, у липні 2008 року інфляція в Зімбабве була на рівні 231 млн відсотків. Щоб встигнути за гіперінфляцією, зімбабвійське керівництво в січні ввело в обіг банкноту номіналом 100 трлн зімбабвійських доларів (станом на 16 січня - близько 300 доларів США). 12 січня Центральний банк Зімбабве ввів в обіг купюри 50 і 20 млрд доларів.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас