S&P знизило рейтинги GM і Chrysler в очікуванні рішення про їх подальшу долю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинги GM і Chrysler в очікуванні рішення про їх подальшу долю

196
Агентство Standard & Poor's знизило рейтинги американських автовиробників General Motors (GM) і Chrysler в очікуванні закінчення поставлених урядом США строків для ухвалення рішення про їх реструктуризацію або банкрутство, повідомило агентство Bloomberg.
Рейтинг GM по поновлюваних кредитах обсягом $4,5 млрд був знижений з "ССС" до "ССС-", який перебуває на 9 рівнів нижче інвестиційного. При цьому агентство відзначило, що кредитори компанії можуть одержати від 70% до 90% коштів у випадку її дефолту.
"Зниження рейтингу відбиває наш погляд на попит на легкові автомобілі в Північній Америці, що постійно слабшає", - заявив аналітик S&P Грег Меддок. Також дешевшають активи, якими забезпечені кредити компанії, додав він.
Корпоративний рейтинг GM залишений без зміни на рівні "СС", який, за словами S&P, відображає "наш погляд на ймовірність дефолту GM під час банкрутства або обміну боргу".
Рейтинг Chrysler по кредиту з переважним правом вимоги, що підлягає погашенню, в 2013 році, був знижений з "ССС" до "СС", а рейтинг по кредиту із правом вимоги другої черги, що підлягає погашенню, в 2014 році, урізаний з "СС" до "С", тобто на 11 щаблів нижче інвестиційного рівня. На думку аналітиків S&P, кредитори Chrysler зможуть повернути від 30% до 50% позичених коштів у випадку дефолту компанії.
Зниження рейтингів автовиробників не враховує можливість додаткової держпідтримки, відзначив Г.Меддок.
У найближчі два тижні компанії проведуть консультації із представниками міністерства фінансів США з метою перегляду планів їх реорганізації та скорочення заборгованості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас