Голова мінфіну ФРН Штайнбрюк побоюється глобальної інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова мінфіну ФРН Штайнбрюк побоюється глобальної інфляції

Казна та Політика
440
В умовах фінансової кризи уряди багатьох країн з метою подолання рецесії накачують в економіку мільярдні суми. Виникає небезпека глобальної інфляції, вважає головний фінансист Німеччини.
В інтерв'ю газеті Bild міністр фінансів ФРН Пеєр Штайнбрюк, висловив побоювання, що фінансові уливання і викликане цим зростання державної заборгованості можуть стати причинами виникнення наступної економічної кризи. "На ринок викидаються колосальні суми грошей, у результаті з'являється небезпека перевантаження ринку капіталів і як наслідок - інфляція, що становить серйозну загрозу для оздоровлення економіки", - заявив міністр.
На думку Штайнбрюка, у короткостроковій перспективі інфляція загрози не становить, однак з погляду досягнення середньострокових і довгочасних цілей потрібно вже зараз подумати про те, яким чином можна буде добитися повернення всіх тих мільярдів, які зараз накачуються в економіку.
Вирішення цієї проблеми стане одним з найважливіших завдань національних банків, а також Європейського центрального банку, покликаного забезпечувати стійкий курс євро, підкреслив міністр.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас