Moody's знизило рейтинг свого акціонера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинг свого акціонера

246
Moody's позбавило компанію Уоррена Баффетта Berkshire Hathaway найвищого рейтингу, знизивши його на два пункти до Аа2. Баффетт є однією з найбагатших людей планети.
Рішення Moody's аналітик агентства Брюс Боллентайн пояснив впливом, який "сильне падіння на фондових ринках, а також тривала рецесія в економіці "мають на основні бізнеси Berkshire. Минулий рік став для компанії найгіршим з 1965 р., коли Баффетт став її власником: розмір капіталу на акцію (цим показником воліють оперувати в Berkshire для оцінки ефективності свого бізнесу) скоротився на 9,6%, а прибуток упав на 62%. Напередодні Moody's знизило рейтинг страхових підрозділів Berkshire з Ааа до Аа1.
У березні з ААА на один пункт рейтинг Berkshire знизило Fitch Ratings, назвавши однією із причин "ризик, пов'язаний з керівником": 78-річний Баффетт не назвав спадкоємця. В Berkshire залишається найвищий рейтинг від S&P, але в березні агентство змінило його прогноз на "негативний".
Berkshire Hathaway володіє 20% акцій Moody's Corp., у яку входить агентство. Це одного разу стало приводом для підозр влади. Рік тому прокурор штату Коннектикут Річард Блюменталь почав розслідування в справі про можливий конфлікт інтересів, після того як Moody's присвоїло рейтинг Ааа компанії зі страхування облігацій Berkshire Hathaway Assurance, яку Баффетт створив у відповідь на кризу в цьому секторі: спеціалізовані страхові фірми, такі як Ambac, MBIA, тоді втратили рейтинг Ааа. "Якби ми намагалися тиснути на Moody's, це було б неправильно, такого ніколи не було", - заявив тоді Баффетт. Розслідування не мало наслідків.
Тепер в Moody's не залишилося найвищих рейтингів у фінансових компаній. За даними Thomson Reuters, рейтинг Aaa мають лише Exxonmobile, Johnson & Johnson, Microsoft і Automatic Data Processing. "Ситуація на ринку найважча з того, що я пам'ятаю, - говорить керівник інвесткомпанії Holland Майкл Холланд, - вона зачепила всі фінансові компанії, у тому числі компанію Баффетта". За його словами, Moody's визнало даний факт.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас