Проблемні банки: хроніка подій (9 квітня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (9 квітня)

6595
Газета "Дело" з'ясувала, як можна забрати із проблемного банку діючий депозит або вклад, термін якого минув
"Київ"
Найпростіша схема забрати гроші з депозиту - знайти позичальника, який виплачує банку кредит, і продати йому вклад зі знижкою. У середньому знижка на депозити, що купуються, становить від 10-40% - це та частина заощаджень, яку втратить вкладник при обміні свого депозиту на "живі" гроші.
Приміром, сума вкладу становить 10 тисяч гривень, а позичальник купить його за 6-8 тисяч. Далі придбаними зобов'язаннями на 10 тисяч гривень позичальник гасить свій кредит. У банку "Київ" "Делу" повідомили, що погасити кредит коштами з депозиту можливо тільки в тому випадку, якщо термін вкладу минув після введення в банку тимчасової адміністрації.
Другий спосіб повернути депозит - скористатися допомогою посередників (Українська біржа депозитів, "Конкорд Капітал"). "Куплю депозит у банку "Київ" від 100 тисяч гривень і вище. Дисконт від 24 до 30%", - говориться в одній із пропозицій Української біржі депозитів. По валютних вкладах дисконт більший. "Куплю депозит на 20-30 тисяч доларів, розрахунки відразу, дисконт 40%", - говориться в іншому оголошенні. Правда, охочих продати свій вклад у банку "Київ" більше, ніж охочих його придбати. Учора на Українській біржі депозитів було 124 пропозиції про продаж вкладу в банку "Київ" і тільки 31 - про купівлю.
Родовід Банк
У колл-центрі порадили написати заяву у відділення банку із проханням погасити заборгованість за кредитом коштами з депозиту. Заява буде розглядатися в індивідуальному порядку. На Українській біржі депозитів учора було розміщено 133 пропозиції про продаж заморожених вкладів Родовід Банку, а от покупців більше, ніж по "Києву", - 109. У середньому дисконт становить 25-40%.
У компанії "Конкорд Капітал" пропонують обміняти депозит у проблемному банку з 25%-вим дисконтом. Компанія безкоштовно допоможе знайти клієнта, який бажає придбати вклад. Причому якщо сума депозиту більше 200 тисяч гривень, компанія може взяти на себе всі турботи з оформлення документів і укладання угоди, щоправда, за ці послуги доведеться заплатити - від 0,5 до 5% від суми депозиту.
Крім цього, в Інтернеті можна знайти багато пропозицій щодо обміну депозиту на нерухомість або автомобілі. "Міняю в Запоріжжі 2-кімнатну квартиру на 9-му поверсі 9-поверхового будинку на депозит у гривні в Родовід Банку", - говорить одне з оголошень. Депозит у сумі 1,3 мільйони доларів можна обміняти на двоповерховий будинок у центрі Донецька, а вклад на 26 тисяч доларів - на автомобіль Subaru Outback 2008 року із пробігом 18 тисяч кілометрів, який перебуває в заставі Родовід Банку.
"Надра"
Найбільше пропозицій про купівлю-продаж або обмін депозитів припадає на банк "Надра". Тільки на сайті Української біржі депозитів їх більше 1400. Однак банк поки не дозволяє проводити операції із заліку коштів з депозиту в рахунок погашення кредиту іншої людини.
У банку визначили, що тільки 23 їх клієнта можуть погашати свої кредити коштами з депозитів. Це позичальники, які обслуговуються за певними кредитними програмами. "На наступному тижні цей список повинен розширитися", - повідомили в прес-службі банку.
Укрпромбанк
На сайті Української біржі депозитів - близько 800 пропозицій купівлі, продажу або обміну депозитів в Укрпромбанку. Охочі продати депозит готові уступити всього 15-20% від його суми, а от покупці погоджуються на 30-40%-вий дисконт. У компанії "Конкорд Капітал" на депозити Укрпромбанку встановлена 35%-ва знижка.
Обміняти депозит у банку можна на земельні ділянки, кредитні автомобілі або квартири. Приміром, вкладники, у яких сума депозиту в банку становить 320 тисяч гривень, можуть поміняти його на 2-кімнатну квартиру в Донецьку. Інший вкладник пропонує віддати свій вклад в Укрпромбанку на 25 тисяч гривень за послуги з ремонту квартири.
допомога у зв'язку з безробіттям - 1000 грн., при записі в трудовій книжці про звільнення - 500 грн.
** У банкоматах інших банків.
*** Тільки пенсія.
**** На пенсійних картках установлений ліміт - 500 грн. на добу, на депозитних - 1000 грн., банкомати працюють тільки в головному офісі на бул. Л.Українки, 26.
***** Сума виплати відсотків на місяць - 250 грн., видача з каси - 100 грн. на добу. ****** Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Дело"
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас