Експерт: Законопроект про державно-приватне партнерство передбачає врегулювання податкового законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Законопроект про державно-приватне партнерство передбачає врегулювання податкового законодавства

Казна та Політика
424
Законопроект про державно-приватне партнерство передбачає врегулювання питання оподатковування інвестиційних проектів. Про це повідомив директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський, коментуючи підготовку до розгляду у Верховній Раді законопроекту про державно-приватне партнерство.
"Досить тривалий час ведуться розмови про те, що в Україні відсутнє законодавство, і є багато компаній, які пропонують свої послуги на основі державно-приватного партнерства, хочуть реалізовувати проекти", - сказав експерт. Тому даний закон повинен стати одним з елементів зміни законодавчого поля, вважає І.Бураковський.
"Сам закон визначає механізми, принципи та ідеологію державно-приватного партнерства. Але при цьому треба пам'ятати, що є деякі неурегульовані питання, які лежать поза цим законом. Ці питання пов'язані з оподатковуванням, з різними аспектами використання земель, ресурсів, якщо мова йде про вкладення коштів у видобуток корисних копалин", - підкреслив експерт.
На його думку, у цьому плані прийняття закону треба ставити завдання у двох вимірах. У вузькому – цей закон повинен бути максимально точним і коректним, і в широкому – необхідно вдосконалити законодавство, щоб закон запрацював. "Є загроза того, що навіть прекрасний закон без додаткових змін у законодавстві просто не запрацює", - вважає І.Бураковский.
Державно-приватне партнерство є одним з інструментів залучення коштів у проекти, де держава намагається вберегти контролюючу роль. Це один з інструментів співробітництва, який на сьогодні в Україні майже не використовувався, відзначив експерт. Це досить гнучкий інструмент для того, щоб діставати кошти під певні умови, і зацікавлювати інвесторів.
Як повідомлялося, голова парламентського комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Наталя Королевська повідомила, що на сьогодні проект закону про державно-приватне партнерство пройшов розгляд у парламентському комітеті, і, на її думку, уже на наступному тижні його може розглянути Верховна Рада.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас