У Польщі процвітає ринок фіктивних шлюбів: громадянство ЄС за 6 тисяч дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі процвітає ринок фіктивних шлюбів: громадянство ЄС за 6 тисяч дол.

1304
Громадяни країн, що не входять у Європейський Союз, платять польським громадянам за фіктивний шлюб, що дозволяє легалізуватися в Польщі, від 4,5 до 6 тисяч доларів.
Як пише сьогодні Rzeczpospolita, щорічно майже 9 тис. іноземців, серед яких також українці, прагнуть через одруження легалізуватися і залишитися в Польщі.
За даними польських прикордонників, навіть кожен четвертий шлюб з іноземцем може бути фіктивним.
Видання відзначає, що легалізація в Польщі дозволяє іноземцеві автоматично подорожувати і перебувати в 22 країнах Європейського Союзу і Норвегії, Ісландії та Швейцарії, що входять у Шенгенську зону.
Газета зауважує, що в польському законодавстві відсутнє визначення «фіктивного шлюбу», і тому чиновники не можуть відмовляти в реєстрації шлюбу, навіть якщо підозрюють, що він може бути фіктивним.
Rzeczpospolita відзначає, що серед поляків досить багато охочих одружитися за гроші, але додає, що фіктивний шлюб може мати негативні наслідки в майбутньому. Зокрема, фіктивна дружина або чоловік може претендувати на майно, може бути складно розлучитися, а також без підпису фіктивного життєвого партнера не можна взяти кредит у банку.
За даними газети, ринок фіктивних шлюбів настільки розвився, що ним почали займатися злочинні групи.
Видання відзначило, що на цьому тижні почався суд над власником в'єтнамсько-китайських барів на західному узбережжі Польщі, який зводив зацікавлених у фіктивному одруженні іноземців з поляками і допомагав оформлювати необхідні для фіктивного шлюбу документи.
Звинувачення висунуті також працівникові РАЦС, який за кожен фіктивний шлюб брав близько 150 доларів.
Газета також написала, що в рамках розслідування цієї справи виявилося, що іноземкам видавалися фальшиві довідки про вагітність, завдяки яким шлюб можна було оформити в той же день, а не чекати, згідно зі стандартною процедурою, місяць.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас