Доказано: Криза погано впливає на ділову етику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доказано: Криза погано впливає на ділову етику

499
Компанія КОМКОН опублікувала результати опитування, присвяченого дотриманню компаніями зобов'язань перед партнерами і співробітниками в ситуації економічної кризи. Опитування проводилося в березні 2009 р. у рамках щомісячного проекту "Моніторинг економічної кризи". Згідно з отриманими даними 67% опитаних зіткнулися із ситуацією затримки платежів за укладеними контрактами; 40% опитаних відповіли, що в їхніх компаніях почастішали відмови від платежів. Тільки третина респондентів (30%) не відчула змін у фінансових взаєминах із клієнтами і партнерами.
Ситуацію коментує Генеральний директор КОМКОН Олена Конєва: "З початку 90-х років російський бізнес пройшов великий шлях розвитку цивілізованих бізнес-відносин. Усього кілька місяців кризи починають змітати наші досягнення. Неплатежі в поточній ситуації - це не просто нездатність погасити свої заборгованості за виконаними проектами, це стає універсальним експрес-поясненням у відносинах компаній. Часто не вживається ніяких спроб обговорити розстрочку боргу, його реструктуризацію, попросити вибачення. Реальність така, що заяви багатьох компаній про дотримання ділової етики не проходять перевірку важкими часами".
Ситуація неплатежів відбивається і на співробітниках компаній, яким удалося уникнути звільнення або скорочення штату. У березні із затримкою виплати заробітної плати зіткнулися 32% опитаних (особисто або в когось із членів сімей).
Серед опитаних, що втратили у зв'язку із кризою роботу, 60% зіткнулися із ситуацією примусу до написання заяви про звільнення за власним бажанням.
Тільки половина респондентів (47%) у момент звільнення одержали всі належні їм виплати. Вихідну допомогу в розмірі середньомісячного заробітку за 2 місяці одержали тільки чверть опитаних (24%). Трохи менше - 23% респондентів - були попереджені про майбутнє скорочення за 2 місяці. Запис у трудову книжку про розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у зв'язку зі скороченням чисельності працівників організації було зроблено для 18% звільнених.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас