Порушена ще одна кримінальна справа відносно І.Зварича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порушена ще одна кримінальна справа відносно І.Зварича

Кримінал
1326
Проти екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича порушена ще одна кримінальна справа – за ч.2 ст.383 КК ("свідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину", повідомляє "Комерсант-Україна". Вона передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі терміном до п'яти років.
Як повідомив керівник слідчої групи Генпрокуратури Володимир Жербицький, під час перевірки свідчень колишнього судді, які він давав на засіданні Печерського райсуду Києва, не підтвердилася інформація про те, що з львівської лікарні "Богдан" його викрали невідомі, сховали в невідомому місці, тримали прикутим до батареї близько двох місяців, вимагаючи викуп у розмірі 3 млн. дол.
У цей час Зварич перебуває у львівському СІЗО №19, куди його було переведено 24 березня ц.р.
Відзначимо, Зварич під конвоєм прибув у Київ 10 березня ц.р. Печерський районний суд Києва задовольнив подання Генеральної прокуратури України і взяв І.Зварича під варту. Слідство відносно І.Зварича продовжує Головне управління ГПУ з розслідування особливо важливих справ.
Як повідомлялося, 9 березня ц.р. близько 21:00 на горищі одного з житлових будинків м.Львова співробітники СБУ затримали І.Зварича. За словами прес-секретаря СБУ Марини Остапенко, співробітники СБУ передали Зварича слідчим ГПУ. До цього часу Зварич перебував у розшуку. Раніше він звертався у Львівський окружний адміністративний суд з вимогою визнати незаконним рішення ВР про його арешт і звільнення.
Нагадаємо, 2 грудня 2008 р. Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти судді Зварича за одержання хабара в розмірі 100 тис. дол. У службових кабінетах і квартирах семи суддів Львівського апеляційного адмінсуду, зокрема і голови суду, провели обшуки, під час яких співробітники Генпрокуратури та СБУ вилучили 1 млн дол. і 2 млн грн. При цьому з особистої барсетки Зварича було вилучено 9,6 тисяч дол. і 6,4 тис. грн. Сам суддя заперечував одержання ним хабара в розмірі 100 тис. дол. Пояснюючи походження інших сум він заявив, що позичив на будівництво 1,9 млн дол. у свого знайомого адвоката В.Косенка, а також мав намір направити гроші, знайдені в приміщенні суду, "на церкву".
15 грудня 2008 р. УСБУ у Львівській області оголосило І.Зварича в розшук, оскільки він зник із приватної клініки, у якій перебував на лікуванні. 18 грудня 2008 р. ВР дала згоду на його звільнення з посади та арешт.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас