На "Київ" знайшлись покупці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "Київ" знайшлись покупці

Фондовий ринок
5611
Власники і тимчасова адміністрація банку "Київ" ведуть переговори про продаж фінустанови із двома інвесторами.
Як стало відомо "Делу", одним із претендентів виступає група компаній "ТЕКТ", другим - арабська компанія, назва якої поки не розголошується.
Зацікавленість у банку з боку двох інвесторів підтверджує тимчасовий адміністратор банку "Київ" Віктор Мироненко. "Зараз є два інвестори. Я зустрічався з українськими. Було звернення від компанії "ТЕКТ" у вигляді листа на адресу Володимира Стельмаха і тимчасового адміністратора банку "Київ" з намірами розглянути це питання", - повідомив він.
У компанії "ТЕКТ" інформацію про наміри придбати банк підтверджують. "У нас є клієнти, які готові купити банк із нуля або ж зі зрозумілими проблемами, тому ми розглядаємо близько п'яти фінустанов, серед яких і банк "Київ", - говорить президент групи компаній "ТЕКТ" Вадим Гриб. За його словами, придбати банк планує вітчизняна компанія, можливий також варіант участі в його купівлі групи компаній "ТЕКТ".
На даний момент "ТЕКТ" веде переговори про надання права провести перевірку банку "Київ", щоб визначити доцільність його покупки. "Ми готові підписати конфіденційний договір про нерозголошення таємниці, одержати інформацію і для себе вирішити - прийнятно чи неприйнятно його купувати", - говорить Вадим Гриб.
Переговори з іноземними інвесторами проводить власник банку "Київ" Микола Марченко. Учора в нього відбулася зустріч із потенційними покупцями. "Микола Марченко сказав, що веде переговори з арабами, переговори проходять успішно, інвестори готові вкласти 900 мільйонів гривень", - говорить член ініціативної групи вкладників банку "Київ" Сергій Бахін, який учора був присутній на зустрічі з тимчасовим адміністратором Віктором Мироненком і власниками банку.
Однак цієї суми для оздоровлення фінустанови може не вистачити. Аудит банку закінчиться 9 квітня, але за попередніми оцінками, йому для оздоровлення необхідно у два рази більше. "На цьому тижні я одержу діагностику незалежного інвестора, за попередніми оцінками, потрібно близько 2 мільярдів гривень", - говорить Віктор Мироненко.
Крім того, банк "Київ" подав у НБУ прохання про входження в капітал банку держави, однак на допомогу з боку уряду тимчасовий адміністратор фінустанови не сподівається. "Питання рекапіталізації банку "Київ" державою не стоїть", - говорить Віктор Мироненко.
За його словами, банк третьої групи (за класифікацією НБУ) можуть рекапіталізувати тільки як виняток. Нагадаємо, за даними Асоціації українських банків, на початок березня обсяг депозитів фізосіб у банку "Київ" становив близько 2,1 мільярда гривень, а це 1,17% від усієї суми депозитів населення в банківській системі.
Банк "Київ" заснований в 1993 році. За даними Асоціації українських банків, на початок березня його активи становили 4,6 мільярда гривень, капітал банку - 0,58 мільярда гривень, депозити фізосіб - 2,1 мільярда гривень, депозити юросіб - 0,66 мільярда гривень. Регіональна мережа банку нараховує 10 філій і 77 відділень.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас