Найвищий хмарочос відкриють у вересні - його висота 1 км! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найвищий хмарочос відкриють у вересні - його висота 1 км!

Нерухомість
10240
Найвища будова у світі - хмарочос Burj Dubai, який будує компанія Emaar Properties в арабському еміраті Дубай, відкриється для публіки у вересні 2009 року, повідомляється з посиланням на представника прес-служби забудовника проекту Downtown Burj Dubai Нівін Вільям.
Згідно з офіційним сайтом компанії Emaar Properties, на цей момент вежа вже пішла вгору на 780 метрів (160 поверхів), але її остаточна висота до завершення будівельних робіт не розголошується. Однак, за деякими даними, до вересня висота вежі може наблизитися до кілометрової позначки, що, для порівняння, майже вдвічі вище від Останкінської телевежі.
За словами Вільям, стабільність Burj Dubai забезпечується спеціальною конструкцією - кожний рівень робиться з деяким зрушенням від основної осі за годинниковою стрілкою.
В Burj Dubai розмістяться готель і апартаменти від Armani, вони займуть частину будови з 9 по 16 поверх, а житлові резиденції - з 16 по 120 поверх. Вартість квартир площею від 60 до 85 квадратних метрів починається від 3,3 млн доларів, - уточнила вона.
Починаючи з 120 поверху в хмарочосі розташуються офісні приміщення, які продаються цілими поверхами. Приміром, за 114 млн доларів можна купити 6,7 тисячі квадратних метрів офісних площ.
Як відзначила представниця компанії, усі офіси, крім двох, уже продані, а незайнятими поки залишаються тільки 127 і 135 поверхи Burj Dubai. Одночасно з відкриттям вежі Burj Dubai у вересні в Дубаї запрацює перша гілка метро, яка нараховує 70 станцій.
Будівництво хмарочоса Burj Dubai почалося в 2004 році. На даний момент, навіть із урахуванням того, що його зведення ще не завершене, хмарочос Burj Dubai уже став найвищою будовою у світі - попередній рекорд належав 628-метровій американській телевізійній щоглі KVLY-TV. За власними даними компанії, інвестиції в будівництво хмарочоса перевищують 1 млрд доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас