Альохін: НБУ не отримував кошти приватних позичальників, які перебувають у заставі у комерційних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альохін: НБУ не отримував кошти приватних позичальників, які перебувають у заставі у комерційних банків

655
В Україні поки не було випадків, коли Нацбанк діставав кошти приватних позичальників комерційних банків, у зв'язку з їхньою фінансовою підтримкою з боку Нацбанку. Про це під час прес-конференції в медіа-холі ІМК сказав адвокат адвокатського об'єднання "Сила закону" Іван Альохін.
Він нагадав постанову Нацбанку № 378, у якій прописані основні умови підтримки Національним банком комерційних банків.
За словами І.Альохіна, Нацбанк, який фінансово підтримує комерційні банки, повинен одержувати від них якісь матеріальні ресурси в заставу під ці кошти.
"Питання в тому, чи можливо одержання Національним банком коштів приватних позичальників, які перебувають у заставі в комерційних банків", - сказав адвокат.
"Комерційний банк видав заставу приватному підприємству, і коли він одержує рефінансування від Нацбанку, він повинен це право вимоги до приватної особи передати Нацбанку, і приватна особа стає зобов'язаною перед Нацбанком у випадку невиконання комерційним банком своїх зобов'язань перед Нацбанком", - пояснив ситуацію І.Альохін.
Він відзначив, що згідно з постановою Нацбанку, це можливо, і в цій постанові розписані певні механізми, але на практиці поки такого не траплялося.
У той же час він підкреслив, що є така практика, коли деякі комерційні банки підписують нові угоди зі своїми боржниками про передачу прав вимоги Нацбанку.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас