Чавес: Японія інвестує 33,5 млрд дол. в нафтогазову галузь Венесуели — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес: Японія інвестує 33,5 млрд дол. в нафтогазову галузь Венесуели

292
Японія має намір інвестувати 33,5 млрд дол. в нафтогазову галузь Венесуели в рамках сумісних проектів. Таку заяву зробив сьогодні президент Венесуели Уго Чавес, виступаючи перед журналістами в ході візиту в Токіо, передає Reuters. Напередодні керівництво двох країн уклала угода про запуск сумісних проектів і зміцненні двосторонніх зв'язків з метою розширення джерел постачання Японії природними ресурсами.
В рамках одного з проектів в найближчі два роки три найбільші японські компанії - Japan Oil, Gas and Metals National Corp., Inpex Corp і Mitsubishi Corp. - спільно з венесуельськими партнерами проводитимуть вивчення нафтового поясу Оріноко. У.Чавес відзначив, що на реалізацію тільки цього проекту в найближчі п'ять років буде направлено 8 млрд дол.
Під час прес-конференції венесуельський президент також підтримав заклик президента США Барака Обами до досягнення миру в XXI столітті. Проте У.Чавес додав при цьому, що Америка повинна вибачитися перед Японією за бомбардування міст Хіросіма і Нагасакі. "Обама сказав, що на відміну від конфліктів XX століття нове сторіччя повинне бути мирним. Це хороша заява", - підкреслив У.Чавес.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас