Банкір: Період шокуючих подій в світовій банківській системі добігає кінця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Період шокуючих подій в світовій банківській системі добігає кінця

1879
Період шокуючих подій в світовій банківській системі добігає кінця, вважає голова правління "Укрсоцбанку" Борис Тимонькін.
"Багато індексів на фондовому ринку стали потихеньку підніматись. Починається досить неприємний процес рецесії, вторинні ускладнення, які не так страшні, але їх слід вирішувати. Цей процес спостерігається зараз у всьому світі: відбувається згортання кредитної політики і вільних грошей", - відзначив він.
В той же час банкір підкреслив, що ситуація в Україні відрізняється від світової, оскільки все більша кількість грошей знаходиться в готівковій формі у населення, за межами банківської системи.
На думку Б.Тимонькіна, економічні проблеми в Україні багато в чому викликані саме тим, що населення забирає кошти з депозитів, оскільки це веде до згортання кредитування, скорочення виробництва та звільненням персоналу. "Ми виживемо тоді, коли почнемо давати гроші в реальну економіку. Я за те, щоб кредитувати економіку. Але ми повинні тверезо розуміти, що поки не припиниться відтік депозитів, ніхто грошей нікому давати не буде", - упевнений банкір.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас