Керуючий ФРС: Економіка США в паніці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керуючий ФРС: Економіка США в паніці

Казна та Політика
9592
Економіка США перебуває в стані паніки, що передувала офіційному початку рецесії й може мати довгочасні наслідки, заявив член ради керуючих Федеральної резервної системи Кевін Уорш, повідомляє Reuters.
Уорш, який виступив на засіданні Ради інституціональних інвесторів, заявив, що, хоча темпи економічного спаду, імовірно, сповільняться, "мені важко прогнозувати переконливе поновлення економічного росту в найближчі кілька кварталів".
Він підкреслив, що причиною паніки стали помилки приватного сектора і неадекватна державна політика. Хоча Уорш не згадав кредитно-грошову політику, він дав зрозуміти, що одне з найбільш важких питань яке стоїть перед американським Центробанком, це питання про те, коли і як повертати трильйони доларів, пущених на порятунок фінансової системи. Деякі чиновники ФРС побоюються, що занадто повільне вилучення ліквідності спровокує небезпечне зростання інфляції. Однак Уорша, очевидно, більше тривожить те, що фінансова криза буде мати довгочасні наслідки для економічного росту, у випадку занадто швидкого вилучення підтримки економіка ввійде в штопор.
"Я підозрюю, що процес перерозподілу капіталу та робочої сили виявиться повільнішим і сутужнішим, ніж звичайно буває після рецесії", - сказав він.
Перш ніж економіка США повністю відновиться, необхідно, щоб відновилося ефективне функціонування фінансового сектора, а очевидність цілей допомогла відновити довіру до фінансових компаній і ринків, додав Уорш.
"Щоб прискорити формування нової фінансової архітектури, державний сектор повинен захищати позитивне сприйняття фінансових фірм і привітати повернення приватного капіталу, - заявив Уорш. - У природі й умовах взаємин між фінансовими компаніями та державним сектором немає місця невизначеності".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас