Проблемні банки: хроніка подій (6 квітня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (6 квітня)

6390
Газета "ДЕЛО" з'ясувала, чи викуповують проблемні банки золоті злитки, раніше продані населенню.
Родовід Банк
На сайті банку зазначено: "Ставши власником банківського металу, клієнти Родовід Банку зможуть продати злиток банку, залишити злиток на збереження в банківський сейф". Продати золото клієнти вже не можуть - після введення тимчасового адміністратора фінустанова припинила роботу з банківськими металами.
Щоправда, продати злиток, придбаний у "Родовід", можна іншим банкам. "Звертайтеся в інші комерційні банки, які працюють зараз із банківськими металами", - порадили в колл-центрі. Коли відновиться робота фінустанови з банківськими металами, у банку сказати незмогли.
"Надра"
Вчора ціна покупки грама золота в 100-грамовому злитку становила 215,3 гривні, продаж - 285,9 гривні. Однак ці курси встановлюються тільки для виплати відсотків з металевого депозиту.
Проводити операції з банківськими металами в деяких відділеннях припинили вже давно. "Ми ще до введення тимчасової адміністрації припинили викуповувати злитки", - заявили у відділенні банку на вул. Кучера, 32.
У прес-службі "Надра" повідомили, що установа купує злитки в головному офісі при наявності коштів у касі та експерта. "Якщо експерта немає на місці, то відділення бере золоті злитки на перевірку", - пояснили в прес-службі.
Трансбанк
Банк продовжує здійснювати операції з банківськими металами. Щоб продати злиток, потрібно прийти у відділення Транс банку на вул. Фізкультури, 9, з 9.00 до 13.00. Саме в цей час працює експерт, що проводить оцінку металу.
Фінустанову необхідно заздалегідь попередити про візит. "Попередите нас іранці, що прийдете зі злитком, - ми приготуємо гроші", - порадив співробітник. Незважаючи на те, що в касі грошей немає навіть на виплату зарплат і соціальні виплати, близько 23 тисяч гривень на викуп 100-грамового злитка золота в банку пообіцяли знайти.
БРР
На сайті установи курс покупки золота вчора був установлений на рівні 120 гривень за грам у злитку будь-якого номіналу, курс продажу - 235-270 гривень за грам залежно від ваги злитку.
Однак придбане раніше в БРР золото продати банку назад не вдасться, та й купити теж не вийде. "Ми зараз із золотом не працюємо, передзвоніть через півтора тижні", - порадили в головному офісі.
Укрпромбанк
Фінустанова поки не купує і не продає банківські метали. "У нас на ці операції введено мораторій. Можете реалізувати злиток у банку "Фінанси і Кредит", або ж Правекс-Банку", - порадили у відділі з роботи із банківськими металами Укрпромбанку.
На сайті установи останні наявні курси золота виставлені за 19 січня цього року. "Свіжі" курси золота в банку вивішуються тільки безготівкові, вчора вони становили 195 гривень (покупка) і 258,64 гривні (продаж) за грам золота.
Банки "Київ", "Національний Кредит", Західінкомбанк, "Причорномор'я", Одеса-Банк і банк "БІГ Енергія" операції з банківськими металами раніше не проводили.
Золото можна здати в "чужому" банку
У деяких фінустановах (у які не введена тимчасова адміністрація) дійсно готові викуповувати золоті злитки, придбані клієнтами в банках, що випробовують на даний момент фінансові труднощі.
Так, "Фінанси і Кредит" купує злитки будь-якого номіналу за адресою: вул. Владимирська, 37, вул. Індустріальна, 27, бул. Лесі Українки, 24. Фінустанова викуповує "чужі" злитки щодня з 9.00 до 17.00. Вчора за грам золота у 100-грамовому злитку в банку готові були платити 221 гривню. Головне, щоб злиток був не подряпаний, запечатаний і сертифікований.
Золоті злитки, придбані в інших банках, викуповують також Правекс-Банк, Приватбанк, VAB Банк, Діамантбанк, Сбербанк Росії, "Форум", Укргазбанк, "Київська Русь" та інші. За даними Finance.ua , вчора середній курс покупки банками золота становив 212,6 гривні за грам.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас