Гроші олімпійців "зависли" у банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші олімпійців "зависли" у банку

Казна та Політика
965
Замголови Верховної Ради Микола Томенко повідомив, що він направив запит голові Нацбанку Володимиру Стельмахові із проханням допомогти одержати гроші чемпіонам і призерам Олімпійських ігор у Пекіні. За "золото" Україна платила героям спорту 700 тис. грн., за "срібло" - 500 тис., за "бронзу" - 350 тис. У підсумку олімпійці заробили 15,1 млн грн., паралімпійці - 45,75 млн грн. У вересні 2008 року Юлія Тимошенко врочисто вручила їм банківські картки, але, на жаль, гроші на них виявилися замороженими!
Кревні спортсменів і багатьох спортивних федерацій України перебувають в "Родовід банку", співвласником якого є голова НОК України Сергій Бубка. Олімпійська чемпіонка (шабля) Галина Пундик розповіла "Сьогодні", що відразу ж поклала всі 700 тис. грн. у банк під відсотки. "Я хочу купити квартиру, тому звернулася особисто до Сергія Назаровича Бубки, але він тільки звів із в. о. голови банку Дмитром Єгоренком, - говорить чемпіонка. "Той відмовив, тому що не минув термін депозиту. Запропонували купити мені кредитну квартиру з тих, хазяї яких не в змозі платити кредит, але мені вона не підійшла. Та і юристи відрадили - небезпечно. Збираюся подавати до суду".
Керівник прес-служби НБУ Сергій Круглик сказав "Сьогодні", що як тільки в Нацбанку одержать запит від віце-спікера, то, швидше за все, його передадуть у тимчасову адміністрацію, що працює в "Родовіді" для ухвалення рішення. А в прес-службі "Родовіда" нам відповіли, що у зв'язку із введенням тимчасової адміністрації накладений мораторій на усі рахунки і депозити, у тому числі й олімпійських чемпіонів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас