Сорос: Відновлення економіки може початися в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос: Відновлення економіки може початися в 2010 році

557
Строки відновлення світової економіки будуть залежати від глибини нинішньої кризи, однак, не виключено, що воно почнеться вже в 2010 році, таку думку висловив телеканалу Reuters відомий фінансист Джордж Сорос.
У цілому, сказав Сорос, політики "дійсно почали розуміти" суть кризи і які саме структурні помилки фінансової системи вимагають виправлення. Існуюча до кризи система, на думку фінансиста, "зруйнована повністю і повернення назад не буде".
На його думку, китайська економіка перша оправиться від наслідків світової кризи та стане локомотивом для інших країн. Можливо, відновлення в Китаї почнеться вже цього року, відзначив інвестор.
При цьому відновлення економіки США ледве почнеться раніше третього або четвертого кварталу, вважає Сорос.
На думку інвестора, рекапіталізація американських банків стала проводитися неправильним чином, багато в чому схожим на підхід адміністрації екс-президента Джорджа Буша. Закачування грошей у банківську систему не приносить успіху, оскільки отримані кошти не використовуються для подальшого кредитування, сказав Сорос.
Щодо Росії Сорос відзначив, що "неочікувано приємно здивований" ситуацією зі свободою слова і дотриманням демократичних принципів у цілому.
За словами Сороса, випадків придушення владою, критики уряду в Росії стало менше, а " живої критики" на адресу уряду Володимира Путіна – значно більше.
Сорос також відзначив, що входження до складу єврозони дає "велику перевагу" її членам. За словами Сороса, економіка України перебуває у вкрай жалюгідному стані, і не можна виключати можливість того, що незабаром трапиться її дефолт.
"Кілька серйозних проблем" є в економік Латвії, Литви та Естонії, сказав інвестор.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас