Рейтингові агентства: втрачений авторитет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтингові агентства: втрачений авторитет

381
Регулятори страхового сектору в США вивчають недоліки системи кредитних рейтингів і можуть знизити залежність від рейтингових агентств, включаючи Standard & Poor's і Moody's Investors Service, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
Національна асоціація спеціальних уповноважених зі страхування (NAIC) США створила робочу групу для дослідження "причин недавніх недоліків рейтингів і проблем, пов'язаних із залежністю від рейтингів".
Причиною настільки пильної уваги до діяльності рейтингових агентств стало значне скорочення вартості страхових портфелів через зниження рейтингів цінних паперів, забезпечених комерційною іпотекою.
На даний момент при розрахунках резервів, які страхові компанії повинні сформувати на покриття збитків по структурованих цінних паперах, регулятори використовують рейтинги агентств S&P, Moody's та інших.
Зараз регулятори шукають "шляхи конструктивного діалогу з рейтинговими агентствами", заявив директор підрозділу NAIC у штаті Іллінойс Майкл Макрейт.
Існуюча система рейтингів має "фундаментальні недоліки" і приводить до присвоєння надмірно завищених рейтингів бондам, впевнений голова страхової інспекції штату Нью-Йорк Ерік Діналло.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас