МВФ закликає Східну Європу перейти на євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ закликає Східну Європу перейти на євро

1709
Країни Центральної і Східної Європи, що перебувають у стані кризи, повинні відмовитися від національних валют на користь Євро, навіть без формального входження в єврозону, вважають експерти Міжнародного валютного фонду.
У МВФ переконані, що правила прийому нових членів єврозони повинні стати більш гнучкими. Що дозволить новим країнам стати квазі-членами єврозони, без входження в правління ЄЦБ. Країнам ЄС "євроїзація" допомагає вирішити проблему нагромадження боргів в іноземній валюті, говорять фахівці Фонду.
А якщо ні, то урядам країн Центральної і Східної Європи доведеться знайти значні кошти на подолання наслідків глобальної фінансової кризи, стверджують у МВФ. Що не так просто зробити через непрості політичні ситуації в цих країнах.
Самі ж члени Єврозони з несхваленням сприймають дану пропозицію Фонду. Їх лякає ситуація в сусідніх країнах. Наприклад, Україна і Латвія, які не можуть одержати чергові транші кредитів МВФ, оскільки не виконують умов співробітництва. ЄС побоюються, що подібна "недисциплінованість" потенційних квазі-членів може підсилити кризові явища в економіці.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас