WSJ: Аналітики не очікують падіння ціни золота через продаж металу з запасів МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WSJ: Аналітики не очікують падіння ціни золота через продаж металу з запасів МВФ

Банківські метали
575
Експерти не очікують зниження ринкової ціни золота через продаж дорогоцінного металу із запасів Міжнародного валютного фонду (МВФ), оскільки його покупцями, як очікується, виступлять Центробанки, пише в понеділок Wall Street Journal.
На саміті G20 у Лондоні на минулому тижні були досягнуті домовленості про вживання заходів вартістю $1 трлн для вирішення проблем, пов'язаних із глобальною фінансовою кризою. Зокрема, МВФ одержить додаткові ресурси на загальну суму $750 млрд для надання допомоги країнам, що переживають економічні труднощі.
Як пише WSJ, частина коштів, які будуть направлені на допомогу цим країнам, може бути залучена за рахунок продажу золота із запасів МВФ. Керуючий директор МВФ Домінік Стросс-Кан повідомив, що вже обговорюється питання про продаж 403,3 тонни золота, подальших продажів поки не планується.
На думку аналітиків, якщо продажі будуть і надалі, вони будуть поглинені центральними банками. "Центробанки таких країн як Китай, Росія і Японія - очевидні контрагенти цих продажів", - вважає аналітик Morgan Stanley Хусейн Аллідіна. На його думку, Центробанки цих країн захочуть диверсифікувати активи в доларах за рахунок купівлі золота МВФ, що компенсує вплив цих продажів на ринкові ціни на метал.
Запаси золота МВФ - 3217 тонн - є третіми у світі за обсягом після запасів Німеччини і США. Перш ніж МВФ почне продажі, їх повинні схвалити 85% акціонерів фонду.
МВФ продає золото за позабіржовими контрактами, беручи участь в угоді між 17 європейськими Центробанками, що обмежує щорічний обсяг продажів 500 тоннами. Ця п'ятирічна угода минає 26 вересня - і аналітики очікують прийняття нового аналогічного документа.
Продажі золота із запасів МВФ строго регламентовані: згідно з даними на сайті МВФ, фонд може продавати дорогоцінний метал тільки в тому випадку, якщо ця дія не матиме сильного впливу на стан ринку.
"Ринок урегульований так, що продажі будуть поглинені за згодою між Центробанками, і ціна золота буде рости, - вважає голова британського офісу GFMS Metals Consulting Філіп Клапвік. - Продажі із запасів МВФ не приведуть до проблем, оскільки в інвесторів залишається попит на золото".
Золото на торгах у Лондоні в понеділок упало до мінімальної позначки за 10 тижнів - до $874,08 за тройську унцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас