Росіяни відвоювали готель "Україна" у центрі Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни відвоювали готель "Україна" у центрі Києва

2701
Російська Національна резервна корпорація (НРК) відсудила в Державного управління справами і Фонду держмайна України право на будівництво готелю "Україна", що знаходиться в центрі Києва на Майдані Незалежності.
Таке рішення прийняв Господарський суд Києва, який присудив право власності на готель підприємству "Готель "Україна" і "Комерційній компанії", що входить у російську НРК, пише газета "Дело".
Як повідомлялося, що в 2004 році постановою Верховної Ради будівництво готелю "Україна" було передано Держуправлінню справами, яке ініціювало створення на його базі держпідприємства "Готель "Україна". У свою чергу, з ініціативи дирекції готелю разом з "Комерційною компанією" держпідприємство було перетворено в закрите акціонерне товариство, цінні папери якого були порівно розподілені між ФДМ і "Комерційною компанією".
В 2005 році співвласники готелю створили спільне підприємство для проведення реконструкції комплексу. При цьому "Комерційна компанія" внесла в статутний фонд 54 млн. грн, а ФДМ зобов'язався передати будівлю у власність компанії. Однак фонд так і не виконав зобов'язань.
Держпідприємство "Готель "Україна" відмовилося передати своєму тезці документи, необхідні для реєстрації права власності, чим і спровокувало судовий позов.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас