Расмуссен очолив уряд Данії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Расмуссен очолив уряд Данії

Казна та Політика
168
Новим прем'єр-міністром Данії став Ларс Лекке Расмуссен. На цій посаді він замінив однофамільця Андерса Фога Расмуссена, що перейшов на посаду генсека НАТО. Призначення було схвалено датською королевою Маргрете II, передає Deutsche Welle.
За словами Расмуссена, він не має наміру сильно змінювати склад кабінету міністрів, який змушений був також піти у відставку у зв'язку зі зміною прем'єр-міністра.
Вибір цього політика означає, що політика правоцентристської коаліції, як видно, залишиться колишньою. Про це заявив і сам прем'єр після того, як його кандидатуру затвердила королева Данії.
Ларс Расмуссен і Андерс Расмуссен не є родичами. Об'єднує їх лише приналежність до Ліберальної партії, яка входить у коаліцію з Консервативною партією Данії.
Цікаво, що Расмуссен є членом кабінету міністрів з 2001 року, побувавши за цей час міністром охорони здоров'я і головою МВС. Саме він провів реформу, внаслідок якої число датських провінцій і муніципальних утворень знизилося в 3 рази.
У нинішньому уряді Расмуссен вважається одним з авторів плану, метою якого є вивід датської економіки із кризи. Тепер саме йому доведеться здійснити цей план на практиці.
Андерс Фог Расмуссен, нагадаємо, змінив на посаді генсека НАТО голландця Яапа де Хооп Схеффера. Його кандидатура була затверджена після того, як свої заперечення щодо цього зняв президент Туреччини.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас