ЄС: Наближення стандартів фінансової звітності "надзвичайно важливе" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Наближення стандартів фінансової звітності "надзвичайно важливе"

320
Міністри країн ЄС вважають надзвичайно важливим, що рішення про зближення стандартів звітності прийнято в континентальній Європі. Це гарантує, що регіональні банки не будуть уступати конкурентам зі США.
Рада міжнародних стандартів, яка розробляє правила звітності, що діють у Європі, повинна взаємодіяти з Радою стандартів фінансової звітності США, заявили міністри країн ЄС у комюніке, випущеному за підсумками саміту міністрів фінансів Європейського союзу і голів Центробанків, що відбувся в суботу в Празі, передає Bloomberg. Це повинно дозволити уникнути "конкурентних викривлень" показників компаній, говориться в заяві.
Європейські лідери можуть програти в конкуренції з компаніями, які звітують за правилами, запропонованими США 2 квітня. США пропонують розробити стандарти, щоб допомогти банкам, таким як Citigroup звітувати про більший прибуток через спрощення вимог до визнання флуктуацій та оцінки вартості інвестицій. Критики пропозиції щодо звітності "за слушною вартістю" говорять, що це змусить банки показувати паперові збитки на тлі кризи.
"Якби вирішувати потрібно було мені, я б скачав текст пропозицій США з Google і прийняв би його із благословення ЄС", - заявив міністр фінансів Італії Джуліо Тремонті. Міністр фінансів Німеччини Бенкет Стайнбрек заявив, що також хотів би бачити в ЄС такі ж стандарти звітності, що і в США.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас