Уряд почав виділяти кошти на підтримку економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд почав виділяти кошти на підтримку економіки

Казна та Політика
1130
З 1 квітня 2009 року уряд починає підтримку окремих галузей економіки, шляхом виділення коштів зі стабілізаційного фонду Державного бюджету України.
Про це тимчасовий виконувач обов'язків Міністра фінансів Володимир Матвійчук заявив у п'ятницю на брифінгу в Кабінеті міністрів.
Зокрема, Володимир Матвійчук відзначив: "За рішенням уряду, з 2 кварталу починається фінансова підтримка окремих галузей зі стабілізаційного фонду". За його словами, із квітня уряд також почав фінансування програми підготовки до "Євро-2012".
Т.в.о. Міністра фінансів відзначив, що в Україні стабілізаційний фонд Держбюджету становить 20 мільярдів гривень, і ці кошти уряд направляє на цільову підтримку окремих галузей економіки.
За його інформацією, зокрема, кошти передбачені на підтримку АПК, на фінансування інвестиційних проектів підприємств авіабудування, оборонно-промислового комплексу, машинобудування, вугільної галузі, на здешевлення кредитів, збільшення статутних капіталів державних банків, придбання шкільних автобусів, пожежної техніки та ін.
В. о. керівника Міністерства фінансів відзначив, що зараз відпрацьовуються порядки використання цих коштів. При цьому він повідомив, що уряд уже почав частково фінансувати окремі галузі за рахунок торішнього залишку коштів стабілізаційного фонду (5,9 мільярда гривень). Зокрема, на підтримку вугільної галузі виділено 440 мільйонів гривень. "Завдяки цим крокам ми зможемо надати значну підтримку національному товаровиробникові", - підкреслив Володимир Матвійчук.
За його словами, підтримка урядом окремих галузей економіки буде стимулювати їхній розвиток, що у свою чергу буде забезпечувати надходження в Держбюджет. "Урядом уживаються відповідні заходи, щоб і надалі забезпечувати виконання надходжень у Державний і місцеві бюджети. Ми впевнені, що план бюджетних доходів квітня буде виконаний", - підкреслив він.
В. о. Міністра фінансів також відзначив, що для забезпечення виконання виробничих програм і надходжень у бюджети всіх рівнів уряд налагоджує координацію між окремими галузями економіки, зокрема, шляхом підписання меморандумів про співробітництво.
Крім того, Володимир Матвійчук очікує прийняття парламентом пакета антикризових законів, які також будуть сприяти наповненню бюджетів усіх рівнів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас