Генпрокуратура: колишні співробітники ЄЕСУ залишаються за ґратами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура: колишні співробітники ЄЕСУ залишаються за ґратами

12
Генеральна прокуратура спростовує заяву лідера блоку її імені Юлії Тимошенко про те, що судові органи Туреччини визнали невинними чотирьох колишніх співробітників корпорації "Єдині енергетичні системи України", і що їх не буде екстрадовано в Україну. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури, передають Українські Новини.
За інформацією прес-служби, питання про екстрадицію чотирьох колишніх співробітників ЄЕСУ розглядає уряд Туреччин. Також повідомлялося, що у вівторок суд першої інстанції в Анталії (Туреччина) розглянув і відхилив скаргу адвокатів чотирьох колишніх співробітників ЄЕСУ про їхнє незаконне утримання під вартою.
Нагадаємо: минулої суботи Тимошенко заявила, що вища рада арбітрів при міністерстві юстиції Туреччини визнала невинними чотирьох колишніх співробітників ЄЕСУ — Геннадія Тимошенка (батька чоловіка Юлії Тимошенко), Євгенія Шаго (колишнього керівника ЄЕСУ), а також Антонини Балюри та Лідії Сокольченко (бухгалтерів ЄЕСУ). Їх було затримано в Туреччині 1 липня на підставі запиту Генпрокуратури. У середині серпня Генеральна прокуратура розпочала їхній допит у Туреччині.
Генеральний прокурор України Святослав Пискун наприкінці серпня заявив журналістам, що Верховний суд Туреччини дав згоду на екстрадицію затриманих.
Тимошенко вважає, що затримання чотирьох колишніх керівників ЄЕСУ є способом вчинити політичний тиск на неї та на членів її фракції у Верховній Раді. Зараз Генпрокуратура домагається від Верховної Ради згоди на притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності. У 1995–1997 роках Тимошенко очолювала корпорацію "Єдині енергетичні системи", що була великим постачальником газу, а після обрання Тимошенко до парламенту керівником компанії став її чоловік.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас