Експерт: В Україні буде дефолт, якщо вона не отримає гроші МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В Україні буде дефолт, якщо вона не отримає гроші МВФ

Кредит&Депозит
11589
Директор Європейського центру міжнародної політекономії Фредрік Еріксон здивований рішенням Верховної Ради щодо пакета антикризових законопроектів.
"Україна повинна усвідомити, що вона летить у стіну на швидкості 150 км за годину", - так прокоментував Еріксон відмову депутатів ВР голосувати по законопроектах, прийняття яких вимагає МВФ.
За словами Еріксона, у цей час триває політична гра, як в Україні, так і між Україною і МВФ. У той же час, у найближчому майбутньому в України буде ще більше труднощів, ніж зараз, адже в наступні 2 місяці будуть зібрані набагато менше податків. "Якщо ж Київ не одержить грошей МВФ, відбудеться дефолт", - відзначає експерт.
У той же час, за його словами, в Україні багато з людей спекулюють на цьому і вважають, що Київ однаково одержить ці кошти. Адже дефолт може сильно вдарити по західних банках, які працюють в Україні, а це, у свою чергу, по економіці інших країн Європи. Тому, керівники держав Заходу не допустять дефолту в Україні. Втім, така аргументація є порочною, вважає Еріксон.
"Я не думаю, що це буде достатнім аргументом для МВФ для видачі позики", - говорить економіст. У той же час, він додає, що останнє слово в цій ситуації ще не сказане.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас