Медведєв: Москва може відмовити Києву у кредитах, якщо Україна буде модернізувати ГТС без участі РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Москва може відмовити Києву у кредитах, якщо Україна буде модернізувати ГТС без участі РФ

Енергетика
419
Продовження Україною діалогу з ЄС щодо реконструкції газотранспортної системи без участі Росії може відбитися на наданні Москвою фінансової допомоги Києву, заявив президент РФ Дмитро Медведєв у Берліні після переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель.
"Якщо українські партнери порахували правильним продовжити діалог без участі Росії, ми, звичайно, теж будемо робити для себе певні висновки, і вони вже були зроблені", - заявив Медведєв.
За його словами, "мова йде про перенесення міжурядових консультацій між Росією та Україною і прийняття інших рішень, про які просять українські колеги". "А українські колеги просять багато про що, грошей просять, наприклад. Але як же можна давати в такій ситуації гроші, коли ми не можемо домовитися по одному із найістотніших питань", - сказав російський лідер.
"Усе це будемо враховувати", - попередив Медведєв.
Канцлер ФРН Меркель, у свою чергу, відзначила, що "газотранспортну систему України потрібно вдосконалювати, це розумно".
"Члени Європейської комісії повинні вести діалог з Україною, але по цій системі прокачується російський газ, і не можна доводити цей процес до конфліктної ситуації", - підкреслила Меркель.
"Необхідно ліквідувати цю непогодженість", - підкреслила канцлер ФРН, додавши, що, природно, Росія повинна брати участь в цьому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас