Більшість ринків Азії зростають на очікуваннях нового плану стимулювання економіки Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість ринків Азії зростають на очікуваннях нового плану стимулювання економіки Японії

Фондовий ринок
190
Більшість фондових ринків Азії йдуть вгору у вівторок на очікуваннях, що Японія оголосить про нові заходи стимулювання економіки, а також на тлі зростання ділової довіри у Південній Кореї, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific додав пі час торгів 0,6% і виріс до 82,52 пункту. У рамках індикатора підвищуються котирування приблизно 75% акцій.
Японський індекс Nikkei 225 піднявся на 1,7%, південнокорейський Kospi - на 2,5%.
"На те, щоб заходи стимулювання справили необхідну дію на економіку, потрібен час. Ключові питання полягають в тому, чи достатньо вже зроблено і як швидко почнуть надходити гроші", - заявив аналітик Investors Mutual Ltd. Джейсон ТЕ.
Правляча Ліберально-демократична партія Японії рекомендувала уряду збільшити інвестиції в інфраструктуру і розробити план створення 2 млн робочих місць до 2012 року.
Рівень очікувань у рамках індексу ділової довіри Південної Кореї виріс до 60 пунктів на квітень порівняно з 50 пунктів на березень, повідомив ЦБ країни. Це найвищий рівень очікувань із листопада минулого року, незважаючи на те, що значення показника нижче 100 пунктів говорить про перевищення кількості песимістів над оптимістами.
Центральний банк Австралії заявив про те, що в країні, цілком ймовірно, починається рецесія.
Вартість акцій найбільшого світового виробника важких екскаваторів Hitachi Construction Machinery Co. піднялася на 3,9% на очікуваннях інвестицій в інфраструктуру Японії.
Курс цінних паперів японської IHI Corp., що входить до трійки лідерів важкого машинобудування, злетів на 9,3% після заяви про те, що чистий збиток за підсумками року був меншим, ніж очікувалося.
Папери найбільшої інжинірингової компанії Південної Кореї Samsung Engineering Co. додали в ціні 3,9%.
Котирування акцій другої за величиною нафтовидобувної компанії Австралії Woodside Petroleum опустилися на 2,1% після того, як нафта подешевшала за підсумками торгів у Нью-Йорку в понеділок до мінімуму за 4 тижні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас