"Газпром" закликає ЄС розслідувати причини газового конфлікту між Україною і Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" закликає ЄС розслідувати причини газового конфлікту між Україною і Росією

Енергетика
505
ВАТ "Газпром" закликає керівництво Європейського Союзу ретельно розслідувати причини газового конфлікту між Україною і Росією, який у січні 2009 року привів до двотижневої перерви транзиту російського газу через українську газотранспортну систему. Про це заявив заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв, виступаючи на конференції "Проект "Північний потік". Парламентський вимір" у Петербурзі, передає РІА "Новости".
"Газпром" називають ненадійним постачальником, при цьому наводяться в приклад газові конфлікти з Україною в 2006 і в 2009 роках. Останній привів до зупинки транзиту на два тижні. Ми так і не почули оцінки від керівництва ЄС і Енергетичної хартії. В 2006 році керівництво ЄС, очевидно, боячись зіпсувати відносини з "помаранчевим" урядом, просто усунулося від такої оцінки. Аналогічно воно зробило і в 2009 році", - сказав О.Медведєв.
Він припустив, що якщо керівництво ЄС проведе ретельне розслідування причин газового конфлікту в січні 2009 року, то членство України в ЄС виявиться під сумнівом.
"Транзитний шантажист, що одночасно шантажує Росію і Європу, очевидно, не найкращий кандидат на членство в ЄС. Подібне розслідування одночасне показало б повну надійність "Газпрому" як постачальника газу", - сказав О.Медведєв.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас