Сєчін: Росія не готова вступати в ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сєчін: Росія не готова вступати в ОПЕК

Енергетика
293
Росія не готова стати членом Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), сказав в інтерв'ю The Wall Street Journal віце-прем'єр РФ Ігор Сєчін.
"Це було б безвідповідально для Росії стати членом ОПЕК, тому що ми прямо не можемо регулювати діяльність наших нафтових компаній", що перебувають в основному в приватних руках, сказав він. У той же час І.Сєчін підтримує "координацію" з картелем з урахуванням спільних інтересів щодо підтримки цін.
І.Сєчін сказав, що Москва не може зобов'язати виробників обмежити видобуток, однак нафтові компанії зменшать його цього року, тому що зниження цін обмежує їхні виробничі можливості.
За його словами, якщо нафта знову подешевшає нижче $40 за барель, виробництво нафти в Росії цього року може знизитися в 2 рази сильніше, ніж прогнозує зараз уряд, або на 300 тис. барелів на день.
Він сказав, що Москва хотіла б підтримки цін на нафту в діапазоні $60-100 за барель, і для цієї мети розглядає можливість нарощування резервів нафти. Росія також відклала аукціони на розробку низки великих родовищ.
І.Сєчін закликав до поступового, але глибокого реформування міжнародної нафтової торгівлі, яке передбачало б жорсткість регулювання та перехід на довгострокові контракти з рятуванням від "економічно необґрунтованих посередників" і скороченням спекулятивної активності.
Він назвав ВАТ "Сургутнафтогаз" "найкращою російською приватною нафтовою компанією".
Говорячи про ситуацію в російській економіці в цілому, І.Сєчін сказав, що держава не планує націоналізувати компанії, що переживають труднощі.
Уряд підтримує компанії, але буде розглядати можливість націоналізації тільки в "виняткових випадках", коли про це будуть просити акціонери або коли мова йде про системотворчі підприємства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас