Можливе скорочення ОПЕК квот на видобуток буде залежати від економічної ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Можливе скорочення ОПЕК квот на видобуток буде залежати від економічної ситуації

Енергетика
160
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) на зустрічі в травні буде керуватися економічною ситуацією, вирішуючи питання про скорочення квот на видобуток, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на заяву представника Ірану в картелі Мохаммада Алі Хатібі.
"ОПЕК хоче діяти поступово, а не використовувати шокову терапію", - сказав іранський представник, коментуючи рішення організації не знижувати квоти в березні. "Наступне можливе скорочення буде залежати від економічної ситуації", - додав він.
Під час останнього засідання, що пройшов у березні у Відні, ОПЕК залишила квоти на видобуток нафти без змін до травня. Відповідно до заключного комюніке конференції, країни ОПЕК строго дотримуються грудневого рішення - скоротити видобуток з 1 січня 2009 року на 4,2 млн барелів на добу (б/д) у порівнянні з реальним рівнем видобутку у вересні, який становив 29,045 млн б/д.
Таким чином, сумарний обсяг видобутку нафти країнами, що входять у картель і на частку яких припадає близько 40% від загальносвітового виробництва "чорного золота", збережено на рівні 24,8 млн б/д.
Країнам, що входять в ОПЕК, необхідно скоротити видобуток ще на 800 тис. б/д, щоб повністю виконати прийняте в грудні рішення.
Наступне засідання картелю планується провести 28 травня 2009 року у Відні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас