Азаров заявляє про купівлю НБУ значного обсягу ОВДП за рахунок неконтрольованої емісії гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров заявляє про купівлю НБУ значного обсягу ОВДП за рахунок неконтрольованої емісії гривні

Казна та Політика
2159
Депутат Верховної Ради (фракція Партії регіонів), екс-міністр фінансів Микола Азаров заявляє про купівлю Національним банком значного обсягу облігацій внутрішньої держпозики за рахунок неконтрольованої емісії гривні. Про це говориться в повідомленні прес-служби депутата.
"Черговий виток інфляції і чергова девальвація гривні - такі неминучі наслідки того фінансового сценарію, який розігрують уряд Тимошенко і Нацбанк... Тепер у портфелі НБУ перебуває ОВДП майже на 14, 5 мільярди гривень", - відзначає Азаров.
Він підкреслює, що за останній тиждень (17-23 березня) НБУ купив ОВДП ще на 1,5 млрд. гривень, що привело до збільшення держоблігацій у портфелі Нацбанку до 14,5 млрд. гривень.
"Відбувається емісійне накачування бюджету. Ми вже попереджали, що це найнебезпечніший сценарій, що загрожує повторенням гіперінфляції 90-х років. У сьогоднішній ситуації це безнадійні борги уряду, який за рахунок грошового друкарського верстата фінансує свої поточні витрати. А розплачуватися знецінюванням доходів доведеться всім громадянам країни", - заявив Азаров.
За даними депутата, ситуація зі зверненням ОВДП відображає ступінь недовіри інвесторів до політики уряду.
"Ніхто вже не попадається "на гачок" урядових зобов'язань: нерезиденти практично повністю позбулися держоблігацій, банки та інші власники купують ОВДП за копійки", - відзначає Азаров.
Загальний обсяг ОВДП, що перебувають в обігу, зараз становить 35,3 млрд. гривень.
Як повідомляло агентство, за даними НБУ на 23 березня, обсяг ОВДП у портфелі Нацбанку на цю дату склав 14,421 млрд. гривень, у власності банків - 17,288 млрд. гривень, у власності нерезидентів - 0,169 млрд. гривень, інших власників - 3,389 млрд. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас