Мінфін узгодив залучення Києвом 1,2 млрд грн кредитів у банках під векселі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін узгодив залучення Києвом 1,2 млрд грн кредитів у банках під векселі

Казна та Політика
260
Уряд України погодився із пропозицією Київської міськдержадміністрації про оформлення зобов'язань за кредитами, що одержуються у банках для покриття тимчасових касових розривів загального фонду міськбюджету Києва, на загальну суму 1,2 млрд грн простими векселями зі строком погашення до двох років.
Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів №308 від 25 березня, оприлюдненим в четвер, зазначені суми кредитів повинні зараховуватися на окремий рахунок Держказначейства з перерахуванням не менше 924,22 млн грн на рахунок "Київенерго" у Держказначействі для наступного погашення заборгованості цієї компанії перед НАК "Нафтогаз України".
Уряд також дозволив КМДА залучити зазначені кредити поза рамками положення про держзакупівлі.
Відповідно до розпорядження, до повного погашення векселів одержання Києвом кредитів для покриття тимчасових касових розривів загального фонду міськбюджету може здійснюватися без обмежень, установлених Мінфіном.
Уряд також доручив Мінфіну під час підготовки змін у держбюджет-2009 і проектів держбюджетів на 2010 і 2011 роки передбачити джерела фінансових ресурсів для здійснення розрахунків міськбюджету Києва за векселями.
Як повідомлялося, Київрада 19 березня проголосувала за залучення кредиту на суму 1,2 млрд грн для відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію "Київенерго", а також для вирішення інших насущних потреб. Передбачається, що його видасть банк "Хрещатик" (Київ) з низкою інших банків за допомогою рефінансування НБУ і під заставу об'єктів комунальної власності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас