Індекси в США виросли в середу на сильній статистиці, ф'ючерси дорожчають у четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США виросли в середу на сильній статистиці, ф'ючерси дорожчають у четвер

Фондовий ринок
100
Американські фондові індекси виросли в середу на даних про несподіване збільшення замовлень на товари тривалого вжитку США і продажів новобудов у лютому, повідомило агентство Bloomberg. Котирування ф'ючерсів на індекси до 8:21 мск у четвер підскочили на 0,7-1%.
Зростання замовлень на товари тривалого вжитку в США минулого місяця склало 3,4%, ставши максимальним більш ніж за рік, тоді як аналітики прогнозували зниження на 2,5%.
Замовлення без обліку транспортного встаткування збільшилися на 3,9% проти падіння, що очікувалося, на 2%.
Продажі нових будинків у США в лютому підскочили на 4,7% - до 337 тис. будинків у річному вирахуванні. Експерти очікували зниження показника минулого місяця на 2,9%.
На тлі сильної статистики найзначніше подорожчали акції JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp. і Alcoa Inc.
"Це може бути початком поліпшення, - відзначає керуючий Fort Pitt Capital Total Return Fund Чарльз Сміт. - Власне кажучи, поведінка ринку говорить про появу думки, що гірші показники економічного зростання США вже позаду".
Вартість акцій Bank of America виросла на 6,7% - до $7,7, JPMorgan - на 8,2% - до $28,56, Wells Fargo - на 5,9% - до $16,42. Аналітики Credit Suisse уважають, що ці банки мають найбільш гарні шанси очистити свої баланси від "токсичних" паперів за допомогою запропонованої міністерством фінансів США програми.
"Інвестори усе більше розуміють, що якщо банки зможуть позбутися від "поганих" активів, то це зніме частину стресу і вони не будуть фіксувати величезні втрати в кожному кварталі", - говорить Пітер Ковальски з Alpine Mutual Funds у Нью-Йорку.
Індекс S&P 500 Financials виріс за підсумками торгів у середу на 4,6%, з 6 березня його підйом склав 55%.
Папери CB Richard Ellis Group Inc., найбільшого у світі брокера в сфері нерухомості, подорожчали на 64% - до $4,92. Аналітики JPMorgan Chase підвищили рекомендацію для акцій компанії до "вище ринку" після того, як її кредитори погодилися поліпшити умови кредитних угод.
Вартість паперів Boeing підскочила на 2,7% - до $37,06, Alcoa - на 5,5% - до $7,72.
Акції PepsiCo виросли в ціні на 1,8% - до $52,47 - після поліпшення експертами UBS AG рекомендацій для паперів компанії до "купувати" з "нейтрально" на тлі очікуваної "гнучкості доходів й інвестицій PepsiCo".
Негативний вплив на американський фондовий ринок у середу зробили результати аукціону з розміщення п'ятирічних US Treasuries. Більш висока, ніж очікувалося, прибутковість цих паперів при розміщенні викликала побоювання інвесторів, що спроби уряду знизити процентні ставки на цьому ринку можуть провалитися на тлі рекордних обсягів розміщення казначейських боргових зобов'язань.
Прибутковість US Treasuries обсягом $34 млрд, розміщених у середу, склала 1,849% річних.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в середу на 89,84 пункту (1,17%) - до 7749,81.
Standard & Poor's 500 піднявся на 7,76 пункту (0,96%), склавши 813,88.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 12,43 пункту (0,82%) - до 1528,95.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас